Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpanna med fänkål, curry och äpple

Kan det bli bättre än denna mumsiga laxpanna med fänkål, curry och äpple som du snabbt tillagar? Lägg bara ner laxbitar och grädde i den frästa röran med härlig currysmak och låt allt sjuda ihop före du serverar den krämiga pannan med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs i matfettet. Tillsätt curry, tomatpuré och buljongtärning.
  4. Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt lax och mellangrädde. Låt grytan sjuda under lock tills laxen är klar, 5-10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C. Smaka av med salt och peppar. Servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, och byt grädden mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 port ris
  • 1 fänkål
  • 1 rött äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info