Laxpanna med fänkål, curry och äpple
Kan det bli bättre än denna mumsiga laxpanna med fänkål, curry och äpple som du snabbt tillagar? Lägg bara ner laxbitar och grädde i den frästa röran med härlig currysmak och låt allt sjuda ihop före du serverar den krämiga pannan med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
4 port ris
1 fänkål
1 rött äpple
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3008 KJ / 719 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi bytte i brist på curry (malen) mot ca 2msk röd curry paste och det blev supergott.
Noomi
2023-08-28Kan man få receptet näringsberäknat?
Jessica
2020-09-07Hej Jessica! Nu har vi näringsberäknat och lagt in beräkningen i receptet. Hoppas du gillar grytan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-16Mycket gott recept! Rekommenderas!!!
Johan
2020-03-05