Torsk med äpple- och currysås
En fantastiskt god torsk med äpple- och currysås, där den gula färgen sätter guldkant på denna rätt. Fänkål, äpple och lök fräses i en kastrull innan curry, tomatpuré, grädde och buljong tillsätts för att få till krämighet i såsen. Servera såsen tillsammans med saftig torsk, potatis och rostad lök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
Sås
1 fänkål
1 rött äpple
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
1 ask dill (à 20 g)
Till servering
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett25 g
Salt1.34 g
Kolhydrater46 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott med god blandning på smakerna. Jag tog nästan 1 msk curry för att få lite mer currysmak. Kommer att koka gröna ärtor till nästa gång för att få lite mer färg och lite mer grönsaker till maten.
Susanna
2015-03-16Jättegott! Bra tilltaget med fisk, inte för mycket och inte för lite. Räcker gott och väl!
Zandra
2015-03-06För snålt tilltaget med fisk!
Ulrika
2015-03-05