Torsk med äpple- och currysås
En fantastiskt god torsk med äpple- och currysås, där den gula färgen sätter guldkant på denna rätt. Fänkål, äpple och lök fräses i en kastrull innan curry, tomatpuré, grädde och buljong tillsätts för att få till krämighet i såsen. Servera såsen tillsammans med saftig torsk, potatis och rostad lök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
Sås
Till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott med god blandning på smakerna. Jag tog nästan 1 msk curry för att få lite mer currysmak. Kommer att koka gröna ärtor till nästa gång för att få lite mer färg och lite mer grönsaker till maten.
Susanna
2015-03-16Jättegott! Bra tilltaget med fisk, inte för mycket och inte för lite. Räcker gott och väl!
Zandra
2015-03-06För snålt tilltaget med fisk!
Ulrika
2015-03-05