Persiljestekt kyckling

12
2 Klimatsmart
Persiljestekt kyckling

Majrova och potatis i ugn, en lyckad blandning! Kycklingen får en fin yta i stekpannan och gör sedan rotfrukterna sällskap i ugnen, beströdd med hackad färsk persilja och vitlök. Salladen till är mumsigt krämig och krispig – rädisor och sallad med en dressing av yoghurt, honung och lite ättiksprit.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Persiljestekt kyckling

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
ca 300 g majrova
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin

Sallad

1 knippe rädisor
1/2 isbergssallad
2 dl gräddfil
1 msk flytande honung
1 msk ättiksprit (12 %)
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Redaktionen

2014-01-16

Hej Jennie! Tråkigt att höra! Men om det är kvalitetsbrist på varorna så ber vi dig gå tillbaka till affären med dem.

Jennie

2014-01-15

Detta var det värsta jag har stött på i dessa inspirationskassarna. Majrovorna var beska och konstiga kycklingen blev lätt torr det är nog ett måste med stektermometer. Salladen till var bara ännu konstigare, smakade rent illa.

Näringsvärde per portion

Energi 1843 KJ / 439 kCal
Fett 14 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 41 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept