Persiljestekt kyckling
Majrova och potatis i ugn, en lyckad blandning! Kycklingen får en fin yta i stekpannan och gör sedan rotfrukterna sällskap i ugnen, beströdd med hackad färsk persilja och vitlök. Salladen till är mumsigt krämig och krispig – rädisor och sallad med en dressing av yoghurt, honung och lite ättiksprit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
ca 300 g majrova
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
Sallad
1 knippe rädisor
1/2 isbergssallad
2 dl gräddfil
1 msk flytande honung
1 msk ättiksprit (12 %)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1843 KJ / 439 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Jennie! Tråkigt att höra! Men om det är kvalitetsbrist på varorna så ber vi dig gå tillbaka till affären med dem.
Redaktionen
2014-01-16Detta var det värsta jag har stött på i dessa inspirationskassarna. Majrovorna var beska och konstiga kycklingen blev lätt torr det är nog ett måste med stektermometer. Salladen till var bara ännu konstigare, smakade rent illa.
Jennie
2014-01-15