Persiljestekt kyckling

Majrova och potatis i ugn, en lyckad blandning! Kycklingen får en fin yta i stekpannan och gör sedan rotfrukterna sällskap i ugnen, beströdd med hackad färsk persilja och vitlök. Salladen till är mumsigt krämig och krispig – rädisor och sallad med en dressing av yoghurt, honung och lite ättiksprit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
ca 300 g majrova
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
Sallad
1 knippe rädisor
1/2 isbergssallad
2 dl gräddfil
1 msk flytande honung
1 msk ättiksprit (12 %)
salt
peppar
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1843 KJ / 439 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stHej Jennie! Tråkigt att höra! Men om det är kvalitetsbrist på varorna så ber vi dig gå tillbaka till affären med dem.
Ica-köket
Detta var det värsta jag har stött på i dessa inspirationskassarna. Majrovorna var beska och konstiga kycklingen blev lätt torr det är nog ett måste med stektermometer. Salladen till var bara ännu konstigare, smakade rent illa.
Jennie