Inlagd majrova
Inlagd majrova är suverän smakhöjare på plockfatet, till falafel eller kebab. En syrlig ättikslag med chilihetta passar utmärkt att lägga in majrovor som blir vackert rubinröd med hjälp av en rödbeta. Lite tålamod behövs för först efter en vecka är det dags att provsmaka, men sedan håller sig den inlagda majrovan i hela två månader i kyla.
Ingredienser
1 stor burk, ca 2 liter
1 kg majrovor
1 rödbeta
3 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 hel röd chilipeppar
1/2 citron (saften)
1 l vatten
1 dl salt (utan jod)
1 dl ättiksprit (12%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat för hela satsen.
Energi1713 KJ / 409 kCal
Fett3 g
Salt7.4 g
Kolhydrater72 g
Protein13 g
Kommentarer
Alternativt (bättre?) förslag: Skriv alltid ut portionsstorleken vid näringsvärdetabellen, men tabellen ska alltid ange värdena per 100g. Så gör de flesta andra receptsajterna. Enkelt och tydligt!
Jonas
2024-02-10Var kom alla kolhydrater ifrån? Eller är portionen hela burken…? Majrova 6/100g och rödbeta 9.8/100g. Förslag: Skriv alltid ut portionsstorleken vid tabellen med näringsvärdena, så blir det lättare att förstå. Och förhoppningsvis också lättare för den skriver in näringsvärdena att se när det blir helt orimliga siffror…
Jonas
2024-02-10Varför salt utan jod?
Danil
2022-04-03