Inlagd majrova

4
1
Inlagd majrova

Inlagd majrova är suverän smakhöjare på plockfatet, till falafel eller kebab. En syrlig ättikslag med chilihetta passar utmärkt att lägga in majrovor som blir vackert rubinröd med hjälp av en rödbeta. Lite tålamod behövs för först efter en vecka är det dags att provsmaka, men sedan håller sig den inlagda majrovan i hela två månader i kyla.

Skriv ut
Inlagd majrova

Ingredienser

1 stor burk, ca 2 liter
1 kg
majrovor
1
rödbeta
3
vitlöksklyftor
3
lagerblad
1
hel röd chilipeppar
1/2
citron (saften)
1 l
vatten
1 dl
salt (utan jod)
1 dl
ättiksprit (12%)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, förutsatt att lämpliga tillbehör serveras till.

Näringsvärdet är beräknat för hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Leif

2018-10-25

Skall det inte vara socker i? Den blev väldigt salt!

Redaktionen ICAse

2018-11-05

Hej Leif! Inget socker till denna inlagda majrova, utan vi har tänkt oss den precis som den är. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1713 KJ / 409 kCal
Fett 3 g
Salt 7.4 g
Kolhydrater 72 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept