Inlagd majrova

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
2
Inlagd majrova

Inlagd majrova är suverän smakhöjare på plockfatet, till falafel eller kebab. En syrlig ättikslag med chilihetta passar utmärkt att lägga in majrovor som blir vackert rubinröd med hjälp av en rödbeta. Lite tålamod behövs för först efter en vecka är det dags att provsmaka, men sedan håller sig den inlagda majrovan i hela två månader i kyla.

Inlagd majrova

Ingredienser

1 stor burk, ca 2 liter
1 kg  majrovor
1   rödbeta
3   vitlöksklyftor
3   lagerblad
1   hel röd chilipeppar
1/2   citron (saften)
1 l  vatten
1 dl  salt (utan jod)
1 dl  ättiksprit (12%)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, förutsatt att lämpliga tillbehör serveras till.

Näringsvärdet är beräknat för hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Varför salt utan jod?

Danil

2022-04-03

Skall det inte vara socker i? Den blev väldigt salt!

Leif

2018-10-25

Hej Leif! Inget socker till denna inlagda majrova, utan vi har tänkt oss den precis som den är. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-11-05

Näringsvärde per portion

Energi1713 KJ / 409 kCal
Fett3 g
Salt7.4 g
Kolhydrater72 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 1.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga