Inlagd majrova

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
4
Inlagd majrova

Inlagd majrova är suverän smakhöjare på plockfatet, till falafel eller kebab. En syrlig ättikslag med chilihetta passar utmärkt att lägga in majrovor som blir vackert rubinröd med hjälp av en rödbeta. Lite tålamod behövs för först efter en vecka är det dags att provsmaka, men sedan håller sig den inlagda majrovan i hela två månader i kyla.

Inlagd majrova

Ingredienser

1 stor burk, ca 2 liter
1 kg majrovor
1 rödbeta
3 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 hel röd chilipeppar
1/2 citron (saften)
1 l vatten
1 dl salt (utan jod)
1 dl ättiksprit (12%)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Alternativt (bättre?) förslag: Skriv alltid ut portionsstorleken vid näringsvärdetabellen, men tabellen ska alltid ange värdena per 100g. Så gör de flesta andra receptsajterna. Enkelt och tydligt!

Jonas

2024-02-10

Var kom alla kolhydrater ifrån? Eller är portionen hela burken…? Majrova 6/100g och rödbeta 9.8/100g. Förslag: Skriv alltid ut portionsstorleken vid tabellen med näringsvärdena, så blir det lättare att förstå. Och förhoppningsvis också lättare för den skriver in näringsvärdena att se när det blir helt orimliga siffror…

Jonas

2024-02-10

Varför salt utan jod?

Danil

2022-04-03

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat för hela satsen.
Energi1713 KJ / 409 kCal
Fett3 g
Salt7.4 g
Kolhydrater72 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga