Inlagd majrova | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Inlagd majrova

Picklade grönsaker är suveräna smakhöjare på plockfatet, till falafel eller kebab. En syrlig ättikslag med chilihetta passar utmärkt att lägga in majrovor som blir vackert rubinröd med hjälp av en rödbeta. Lite tålamod behövs för först efter en vecka är det dags att provsmaka, men sedan håller sig den inlagda majrovan i hela två månader i kyla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 stor burk, ca 2 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skala rovor och rödbeta. Skär dem i tunna klyftor och lägg i en ren burk tillsammans med skalade vitlöksklyftor, lagerblad, halverad chili och citronsaft.
  2. Koka upp vatten och salt tills saltet helt lösts upp.
  3. Häll det kokande vattnet och ättikan över rovorna. Låt stå minst en vecka i kylskåp innan de är ätklara.
  4. Rovorna håller ca 2 månader i kylskåp. Servera till kebab eller falafel eller som tillbehör på ett plockfat med t ex hummus, pitabröd och oliver.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, förutsatt att lämpliga tillbehör serveras till.

Näringsvärdet är beräknat för hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 1 stor burk, ca 2 liter
  • 1 kg majrovor
  • 1 rödbeta
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • 1 hel röd chilipeppar
  • 1/2 citron (saften)
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt (utan jod)
  • 1 dl ättiksprit (12%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1713 kJ / 409 kCal