Palsternackschips med spenat- och parmesandip
Bjud på dina gäster med hemgjorda chips av palsternacka med spenat och parmesandip! De kommer att bli så imponerade! Den söta nötiga smaken av palsternacka gifter sig perfekt med den salta parmesanosten! Mycket gott!
Ingredienser
4 portioner
5 palsternackor (à ca 100 g)
6 dl frityrolja
salt
1 1/2 dl finriven parmesan
65 g babyspenat
2 dl smetana
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten och smaksätt dippen med tex vitlök och färska örter.
Gör så här
Tips
Även andra rotfrukter går att fritera på samma sätt som palsternackschipsen. Prova gärna att göra chips på rödbetor eller gulbetor!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1742 KJ / 417 kCal
Fett33 g
Salt2.2 g
Kolhydrater18 g
Protein10 g
Kommentarer