Palsternackschips med spenat- och parmesandip

2
0
Palsternackschips med spenat- och parmesandip

Bjud på dina gäster med hemgjorda chips av palsternacka med spenat och parmesandip! De kommer att bli så imponerade! Den söta nötiga smaken av palsternacka gifter sig perfekt med den salta parmesanosten! Mycket gott!

Skriv ut
Palsternackschips med spenat- och parmesandip

Ingredienser

4 portioner
5
palsternackor (à ca 100 g)
6 dl
frityrolja
-
salt
1 1/2 dl
finriven parmesanost
65 g
babyspenat
2 dl
smetana
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten och smaksätt dippen med tex vitlök och färska örter.

Gör så här

Tips

Även andra rotfrukter går att fritera på samma sätt som palsternackschipsen. Prova gärna att göra chips på rödbetor eller gulbetor!

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1742 KJ / 417 kCal
Fett 33 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 18 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept