Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva

Värmande soppa som du gör av de smakrika persiljerötterna och purjolök. Den härligt gröna färgen kommer från bladspenat och precis lagom krämig blir soppan av vispgrädden.

Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva

Ingredienser

4 portioner
500 g persiljerötter
1 purjolök (à ca 300 g)
1 tsk olja
ca 10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
65 g babyspenat
salt
peppar
4 ägg

Till servering

bröd

Gör så här

00:15:00
00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bytte ut persiljeroten mot palsternacka eftersom det inte fanns i affären. Blev så sjukt gott! Slängde även i en massa örter och lite gröna linser.

    Anna karin

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Energi2132 KJ / 510 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pigg spenatsoppa med ägghalvor
    Betyg 3.3 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad