Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis

121
7
Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis

Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis är ett snabblagat recept med lyxkänsla. Den saftiga kycklingen serveras med en klassisk tzatziki där hemligheten är en skvätt rödvinsvinäger. Samt rostad potatis som fått en gyllenbrun och fin färg från ugnen och så lite krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015

Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Tzatziki

1 gurka
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 msk rödvinsvinäger

Kyckling

ca 650 g minutfilé av kyckling
1 msk olivolja
1 msk oregano

Sallad

1 rödlök
2 hjärtsallad
1 msk olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Johan

2022-06-05

Inte alls dumt. Enkelt och gott.

Sofie

2021-03-19

Gott och enkelt! Vi hade frysta kycklingfiléer så tog lite längre tid än receptet beräknade.

Maria

2020-10-31

Jättegott! Gör nog klart kycklingen i ugnen nästa gång bara, så blir den saftigare.

Näringsvärde per portion

Energi 2632 KJ / 630 kCal
Fett 29 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 55 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden