Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis

114
6
Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis

Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis är ett snabblagat recept med lyxkänsla. Den saftiga kycklingen serveras med en klassisk tzatziki där hemligheten är en skvätt rödvinsvinäger. Samt rostad potatis som fått en gyllenbrun och fin färg från ugnen och så lite krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015

Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Tzatziki

1
gurka
1/2 tsk
salt
1
vitlöksklyfta
2 dl
crème fraiche
1/2 msk
rödvinsvinäger

Kyckling

ca 650 g
minutfilé av kyckling
1 msk
olivolja
1 msk
oregano

Sallad

1
rödlök
2
hjärtsallad
1 msk
olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

114

Kommentarer

Sofie

2021-03-19

Gott och enkelt! Vi hade frysta kycklingfiléer så tog lite längre tid än receptet beräknade.

Maria

2020-10-31

Jättegott! Gör nog klart kycklingen i ugnen nästa gång bara, så blir den saftigare.

Sebastian

2020-09-17

Gott, vi gör potatisklyftor av både fast potatis och sötpotatis. Blir super.

Näringsvärde per portion

Energi 2632 KJ / 630 kCal
Fett 29 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 55 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept