Persiljekyckling med glaserad lök

Betyg 3.1 av 5.169 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Persiljekyckling med glaserad lök

Bjud på saftiga kycklingfiléer med smak av persilja och glaserade lökar. Kyckling bryns och vänds i hackad persilja innan den fortsätter stekas i ugnen med potatis. I sällskap med sötsyrlig löksås gjord på bland annat glaserad lök, grädde och en skvätt rödvinsvinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Persiljekyckling med glaserad lök

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Löksås

250 g pärllök
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Kyckling

1/2 kruka persilja
4 kycklingfiléer
1 tsk smör

Till servering

2 hjärtsallad

Gör så här

00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2664 KJ / 637 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lammfärsjärpar med glaserade lökar
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårig kyckling
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsstekt kycklingklubba med guacamole
    Betyg 2.7 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad