Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis

Helstekt kyckling i ugn (gärna gårdskyckling) penslad med snabblagad persilje- och vitlöksolja. Dela kycklingen i bröst, vinge och lår och koka ihop en grönsaksgryta med tomat, champinjon, sparrispotatis, olivolja och vitt vin att servera till. En favorit till middag för hela familjen.

Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis

Ingredienser

4 portioner
4   vitlöksklyftor
1   kruka persilja
6 msk  olivolja
1   gårdskyckling (à ca 1,3 kg)
flingsalt
svartpeppar
12   sparrispotatisar
250 g  färska champinjoner
250 g  steklök
1   förp hela tomater (à 400 g)
5 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl  vitt matlagningsvin eller vitt vin
1   kruka gräslök
1 dl  grovriven parmesan

Till servering

bröd
smetana

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3292 KJ / 785 kCal
Fett46.6 g
Kolhydrater58.9 g
Protein23.9 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga