Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis
Helstekt kyckling i ugn (gärna gårdskyckling) penslad med snabblagad persilje- och vitlöksolja. Dela kycklingen i bröst, vinge och lår och koka ihop en grönsaksgryta med tomat, champinjon, sparrispotatis, olivolja och vitt vin att servera till. En favorit till middag för hela familjen.
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
6 msk olivolja
1 gårdskyckling (à ca 1,3 kg)
flingsalt
svartpeppar
12 sparrispotatisar
250 g färska champinjoner
250 g steklök
1 förp hela tomater (à 400 g)
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 kruka gräslök
1 dl grovriven parmesan
Till servering
bröd
smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3292 KJ / 785 kCal
Fett46.6 g
Kolhydrater58.9 g
Protein23.9 g
Kommentarer