Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis

Helstekt kyckling i ugn (gärna gårdskyckling) penslad med snabblagad persilje- och vitlöksolja. Dela kycklingen i bröst, vinge och lår och koka ihop en grönsaksgryta med tomat, champinjon, sparrispotatis, olivolja och vitt vin att servera till. En favorit till middag för hela familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala 2 vitlökar (för 4 port). Mixa vitlök, persilja och 4 msk (för 4 port) olivolja.
  3. Gnid in kycklingen med salt och svartpeppar. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 60-80 minuter, eller tills innertemperaturen är 82˚C vid lårbenet. Pensla med persilje- vitlöksoljan då och då under stekningen.
  4. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och dela champinjonerna om de är stora. Skala lök och resterande vitlökar. Skiva vitlöken.
  5. Fräs champinjonerna i resterande oljan tills de fått färg. Tillsätt potatis, lök och vitlök och låt dem bryna med en stund. Häll på tomater, buljong och vin och sjud utan lock ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär gräslöken och blanda med parmesanosten.
  7. Servera kycklingen med grönsaksgrytan, parmesan, smetana och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • 6 msk olivolja
  • 1 gårdskyckling (à ca 1,3 kg)
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 12 sparrispotatisar
  • 250 g färska champinjoner
  • 250 g steklök
  • 1 förp hela tomater (à 400 g)
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl grovriven parmesanost
Till servering
  • bröd
  • smetana
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3292 kJ / 785 kCal