Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Paella med kyckling, chorizo och timjan

Paella – en spansk risrätt – här i en enkel variant med kyckling, chorizo, zucchini och tomat. Kryddad med timjan och vitlök och lagad med avorioris, en sorts ris till risotto. En smakrik och lättlagad rätt att samlas runt till middag vilken dag som helst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enlig anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken. Hacka timjan fint. Skär zucchinin i tärningar. Skiva chorizon.
  3. Stek kycklingen i olivoljan, tillsätt lök, vitlök, timjan, zucchini och korv, stek ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och koka sakta några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Dela tomaterna i halvor.
  4. Vänd ner riset, spenaten och tomaterna i kycklingfräset.
  5. Servera med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port avorioris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 zucchini
  • 3 chorizo
  • 400 g kyckling av innerfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl hönsbuljong
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g bladspenat
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3425 kJ / 819 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer