Paella med kyckling, chorizo och timjan
![Paella med kyckling, chorizo och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62841/cf_259/paella_med_kyckling__chorizo_och_timjan.jpg)
Paella – en spansk risrätt – här i en enkel variant med kyckling, chorizo, zucchini och tomat. Kryddad med timjan och vitlök och lagad med avorioris, en sorts ris till risotto. En smakrik och lättlagad rätt att samlas runt till middag vilken dag som helst.
![Paella med kyckling, chorizo och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62841/cf_259/paella_med_kyckling__chorizo_och_timjan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port avorioris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka timjan
1 zucchini
3 chorizo
400 g kyckling av innerfilé
2 msk olivolja
2 dl hönsbuljong
flingsalt
svartpeppar
250 g körsbärstomater
65 g bladspenat
Till servering
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3425 KJ / 819 kCal
Fett34.6 g
Kolhydrater79.5 g
Protein43.3 g
Kommentarer