Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd

3
1
Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd

Rimmad oxbringa med äpple- och pepparrotsyoghurt är ett klassiskt långkok kryddat med vitpeppar, lök och lagerblad. Låt bringan sjuda smältande mör för att sedan vila i kylen över natt. Blanda äpplen och pepparrot med yoghurt och gör potatismos av sparrispotatis och lök. Servera med sallad i mjukt tunnbröd.

Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd

Ingredienser

4 portioner
1 kg rimmad oxbringa
1 morot
1 gul lök
6 vitpepparkorn
3 lagerblad
vatten
900 g sparrispotatis
2 rödlökar
1 grönsaksbuljongtärning
flingsalt
peppar
2 äpplen (Granny Smith)
2 msk färskriven pepparrot
2 dl matlagningsyoghurt

TIll servering

krispsallad
mjukt tunnbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 2 dl vatten (för 4 port). Koka ca 1 1/2 timme.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Jessica

2021-12-30

Plockade upp kött ur frysen för att testa detta receptet, men livet kom emellan. Slutade med att jag bara tillagade köttet innan det blev förstört. Wow, vilket pålägg det blev!Tillsamman med en klick senap på mackan så påminner det väldigt mycket om julskinka fast i nöt-format. Ibland blir det inte som man tänkt dig, men bra ändå 😋

Näringsvärde per portion

Energi 5411 KJ / 1293 kCal
Fett 71.7 g
Kolhydrater 70.9 g
Protein 87.3 g
Läs mer om näringsvärden