Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd

Rimmad oxbringa med äpple- och pepparrotsyoghurt är ett klassiskt långkok kryddat med vitpeppar, lök och lagerblad. Låt bringan sjuda smältande mör för att sedan vila i kylen över natt. Blanda äpplen och pepparrot med yoghurt och gör potatismos av sparrispotatis och lök. Servera med sallad i mjukt tunnbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg oxbringan i en kastrull. Skala och skär morot och lök i bitar. Lägg grönsakerna och kryddorna i kastrullen. Häll på vatten så att det precis täcker. Låt koka under lock ca 3 timmar eller tills innertemperaturen är 85-90˚C. Skumma under kokningen.
  2. Lägg köttet i press över natten i en trång skål eller långpanna med tallrik eller skärbräda och tyngder på. Använd t ex mortel som tyngd. Ställ i kylskåp.
  3. Skala potatis och lök. Skär löken i klyftor. Koka potatis och lök i grönsaksbuljong.
  4. Häll av men spara buljongen. Krossa potatis och lök, späd med buljongen till den konsistens som önskas på krosset. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Riv äpplena grovt. Blanda dem och pepparroten med matlagningsyoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Skär köttet i skivor. Lägg sallad, potatiskross och kött i tunnbrödet toppa med äppel- och pepparrotsyoghurt.

Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 2 dl vatten (för 4 port). Koka ca 1 1/2 timme.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg rimmad oxbringa
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 6 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • vatten
  • 900 g sparrispotatis
  • 2 rödlökar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • flingsalt
  • peppar
  • 2 äpplen (Granny Smith)
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 2 dl matlagningsyoghurt
TIll servering
  • krispsallad
  • mjukt tunnbröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 5411 kJ / 1293 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer