Rimmad oxbringa med äpple- och pepparrotsyoghurt är ett klassiskt långkok kryddat med vitpeppar, lök och lagerblad. Låt bringan sjuda smältande mör för att sedan vila i kylen över natt. Blanda äpplen och pepparrot med yoghurt och gör potatismos av sparrispotatis och lök. Servera med sallad i mjukt tunnbröd.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jessica
2021-12-30Plockade upp kött ur frysen för att testa detta receptet, men livet kom emellan. Slutade med att jag bara tillagade köttet innan det blev förstört. Wow, vilket pålägg det blev!Tillsamman med en klick senap på mackan så påminner det väldigt mycket om julskinka fast i nöt-format. Ibland blir det inte som man tänkt dig, men bra ändå 😋