Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd
Rimmad oxbringa med äpple- och pepparrotsyoghurt är ett klassiskt långkok kryddat med vitpeppar, lök och lagerblad. Låt bringan sjuda smältande mör för att sedan vila i kylen över natt. Blanda äpplen och pepparrot med yoghurt och gör potatismos av sparrispotatis och lök. Servera med sallad i mjukt tunnbröd.
Ingredienser
4 portioner
1 kg rimmad oxbringa
1 morot
1 gul lök
6 vitpepparkorn
3 lagerblad
vatten
900 g sparrispotatis
2 rödlökar
1 grönsaksbuljongtärning
flingsalt
peppar
2 äpplen (Granny Smith)
2 msk färskriven pepparrot
2 dl matlagningsyoghurt
TIll servering
krispsallad
mjukt tunnbröd
Gör så här
Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 2 dl vatten (för 4 port). Koka ca 1 1/2 timme.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5411 KJ / 1293 kCal
Fett71.7 g
Kolhydrater70.9 g
Protein87.3 g
Kommentar
Plockade upp kött ur frysen för att testa detta receptet, men livet kom emellan. Slutade med att jag bara tillagade köttet innan det blev förstört. Wow, vilket pålägg det blev!Tillsamman med en klick senap på mackan så påminner det väldigt mycket om julskinka fast i nöt-format. Ibland blir det inte som man tänkt dig, men bra ändå 😋
Jessica
2021-12-30