Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffransmarinerade rotfrukter

Utsökt goda saffransmarinerade rotfrukter som du tillagar snabbt. Detta recept med marinerade rotfrukter har en lätt smak av saffran och kan serveras kall, ljummen eller varm. Perfekt eller hur?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotfrukterna. Skär dem i grova bitar och löken i skivor.
  2. Fräs rotfrukterna och löken i oljan i några minuter, tillsätt kryddorna och därefter vätskan. Låt puttra på svag värme ca 10 minuter. Salta och peppra.

Tips

Kan serveras varm, ljummen eller kall. Görs med fördel i förväg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 100 g palsternacka
  • 75 g rotselleri
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 lagerblad
  • 0,8 dl vitt vin eller vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan