Shrikand med saffran

Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
2
Shrikand med saffran

Shrikand med saffran är spännande och välsmakande och passar utmärkt som efterrätt på julbordet. Den känns fräsch och lätt och har en rik smak av saffranet och de läckra nötterna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Shrikand med saffran

Ingredienser

4 portioner
1/2   paket saffran (à 1/2 g)
2 msk  rosenvatten (eller vanligt vatten)
1/2 dl  mandel
1/2 dl  pistagenötter
4 dl  matyoghurt
1/2 tsk  stötta kardemummakärnor
3 - 3 1/2 msk  florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Hej Michael! Förstår att det var klurigt, men nu har vi korrigerat receptet och hoppas det blir tydligare med halvt paket saffran (à 1/2 g). Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-01-03

Spännande smaker och en rolig variant på en uppskattad efterrätt. Men det var svårt att klura ut mängden saffran, 1/2g eller 1/2fp.

Michael

2016-12-31

Testa liknande recept

Rawboll på dadlar med apelsin, kardemumma och pistage
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Fluffig turkish delight
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk nougat med pistage och rosenvatten
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med äpplen och kardemumma
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga