Shrikand med saffran

15
2
Shrikand med saffran

Shrikand med saffran är spännande och välsmakande och passar utmärkt som efterrätt på julbordet. Den känns fräsch och lätt och har en rik smak av saffranet och de läckra nötterna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Shrikand med saffran

Ingredienser

4 portioner
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
2 msk rosenvatten (eller vanligt vatten)
1/2 dl mandel
1/2 dl pistagenötter
4 dl matyoghurt
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
3 - 3 1/2 msk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Redaktionen

2017-01-03

Hej Michael! Förstår att det var klurigt, men nu har vi korrigerat receptet och hoppas det blir tydligare med halvt paket saffran (à 1/2 g). Hälsningar Michelle

Michael

2016-12-31

Spännande smaker och en rolig variant på en uppskattad efterrätt. Men det var svårt att klura ut mängden saffran, 1/2g eller 1/2fp.