Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Shrikand med saffran

Shrikand med saffran är spännande och välsmakande och passar utmärkt som efterrätt på julbordet. Den känns fräsch och lätt och har en rik smak av saffranet och de läckra nötterna.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp saffran i rosenvatten (eller vanligt vatten). Rör om tills saffranet löst sig.
  2. Hacka mandel och pistaschnötter grovt. Blanda saffransvattnet med yoghurt, stötta kardemummakärnor och 2/3 av nötterna.
  3. Smaka av med florsocker. Låt stå en halvtimme i kylen. Rör om väl och fördela i 4 glas (för 4 port). Strö över resten av nöthacket och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 msk rosenvatten (eller vanligt vatten)
  • 1/2 dl mandel
  • 1/2 dl pistagenötter
  • 4 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 3 1/2 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?