Shrikand med saffran
Shrikand med saffran är spännande och välsmakande och passar utmärkt som efterrätt på julbordet. Den känns fräsch och lätt och har en rik smak av saffranet och de läckra nötterna.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
4 portioner
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
2 msk rosenvatten (eller vanligt vatten)
1/2 dl mandel
1/2 dl pistagenötter
4 dl matyoghurt
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
3 - 3 1/2 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Michael! Förstår att det var klurigt, men nu har vi korrigerat receptet och hoppas det blir tydligare med halvt paket saffran (à 1/2 g). Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-03Spännande smaker och en rolig variant på en uppskattad efterrätt. Men det var svårt att klura ut mängden saffran, 1/2g eller 1/2fp.
Michael
2016-12-31