Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett
![Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89661/cf_259/pepprig_makrill__ljummen_sallad_med_kaprisvinagrett.jpg)
Den här matiga, ljumma salladen med pepprig makrill och kaprisvinägrett är rena spakuren för kroppen. Salladen gör du av spenat, ägg, avokado och potatis. Blanda den gärna i förväg, men ringla över vinägretten vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
![Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89661/cf_259/pepprig_makrill__ljummen_sallad_med_kaprisvinagrett.jpg)
Ingredienser
4 portioner
450 g delikatesspotatis
4 ägg
2 avokador
1 påse babyspenat (à ca 65 g)
4 rökta, pepparkryddade makrillfiléer (à ca 100 g)
Kaprisvinägrett
1/2 dl kapris
1 1/2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2727 KJ / 652 kCal
Fett49 g
Salt2.6 g
Kolhydrater21 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer