Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett

Den här matiga, ljumma salladen med pepprig makrill och kaprisvinägrett är rena spakuren för kroppen. Salladen gör du av spenat, ägg, avokado och potatis. Blanda den gärna i förväg, men ringla över vinägretten vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk. Hårdkoka och skala äggen.
  2. Rör ihop vinägretten. 
  3. Skär potatis och ägg i klyftor. Dela, kärna ur och skär avokadoköttet i bitar.
  4. Blanda potatis, ägg, avokado och spenat. 
  5. Lägg upp potatissalladen på tallrikar. Toppa med makrillen. 
  6. Ringla över vinägretten.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 2 avokador
  • 1 påse babyspenat (à ca 65 g)
  • 4 rökta, pepparkryddade makrillfiléer (à ca 100 g)
Kaprisvinägrett
  • 1/2 dl kapris
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2727 kJ / 652 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept