Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök

Denna färgsprakande rätt består av saftig rostas som innan stekning gnuggas in med krossade pepparkorn. Köttbiten serveras med en krämig och god rotfruktsgratäng som bryts av med en fräsch och lite syrlig sallad med smak av egengjord picklad rödlök. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva löken och vänd ner i den varma lagen. Låt svalna.
  3. Häll upp gratängen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Krossa pepparkornen och gnugga in dem i köttet. Salta. Stek i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  5. Dela tomaterna och skär salladen i bitar. Häll av lagen från rödlöken. Blanda löken med tomaterna och salladen. Salta och peppra.
  6. Servera köttet med gratängen och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Vänd gärna ner lite riven ost i gratängen, gärna parmesan eller pecorino.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 msk ättika (12 %)
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 rödlök
  • 2 port rotfruktsgratäng
  • 15 blandade pepparkorn (t ex. rosé-, grön-, och svartpeppar)
  • ca 300 g rostas
  • salt
  • 1 msk smör
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2320 kJ / 555 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB