Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Rostas med picklad lök och potatisgratäng

Lyxigt men lättlagat står på kvällens meny. Mör och saftig rostas med syrligt picklad rödlök passar lika bra till vardags som till fest. Servera köttet med en krämig potatisgratäng, den krispiga hjärtsalladen och de söta babyplommontomaterna och rätten är fulländad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva löken och vänd ner i den varma lagen. Låt svalna.
  3. Häll upp gratängen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Stek köttet i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Dela tomaterna och skär salladen i bitar. Häll av lagen från rödlöken.
  6. Servera köttet med gratäng och grönsaker.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Stek gärna rostasen med hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 msk ättika (12 %)
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 rödlök
  • 2 port potatisgratäng
  • ca 300 g rostas
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2853 kJ / 683 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer