Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostas, sötpotatispuré och citron- och gräslöksdressing

Saftig rostas som i det här receptet serveras med en smakfull sötpotatispuré. Med ingredienser som hackad gräslök, pressad vitlök och en skvätt citron bryter tomatsalladen av den mjuka och söta smaken av sötpotatispurén. Och till det saftiga köttet är detta en välsmakande kombination.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Puré: Skala och skär söt- och bakpotatisen i bitar. Koka dem mjuka. Krossa med olivoljan och smaka av med salt och peppar.
  2. Tomater: Hacka gräslöken fint. Pressa vitlöken och riv skalet från citronen. Blanda allt med olivoljan i en skål och smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna i halvor och blanda ner.
  3. Rostas: Stek köttet i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  4. Servera köttet med potatis och tomater.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Strö lite torkad timjan på köttet innan det steks.

Ingredienser

Portioner: 2
Puré
  • 300 g sötpotatis
  • 1 bakpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Tomater
  • 1/2 ask färsk gräslök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 förp babyplommontomater
Rostas
  • 2 skivor rostas
  • 1 tsk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2297 kJ / 549 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer