Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Timjansstekt potatis med rostas och getost

Ett färggrant och smakrikt recept där saftiga bitar rostas serveras med tillbehör som timjanstekt potatis, solroskärnor, körsbärstomater, babyspenat och krämigt syrlig getost. En middagsupplevelse utöver det vanliga med en tillagningstid på under 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka timjan. Stek potatisen i hälften av olivoljan i en stekpanna ca 12 minuter. Salta och peppra. Vänd ner timjan och solroskärnor efter halva stektiden och stek med.
  2. Smula getosten eller skär den i skivor. Dela tomaterna.
  3. Stek köttet på hög värme i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Sänk sedan värmen och stek tills köttets innertemperatur är 58°C.
  4. Vänd ner tomater och spenat i potatisen och strö över getosten. Ringla över balsamvinägern och servera med skivat köttet.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 450 g förkokt potatis
  • 2 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk rostade solroskärnor
  • 1 dl smulad getost (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 250 g färska körsbärstomater
  • ca 250 g rostas
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2155 kJ / 517 kCal