Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök
Denna färgsprakande rätt består av saftig rostas som innan stekning gnuggas in med krossade pepparkorn. Köttbiten serveras med en krämig och god rotfruktsgratäng som bryts av med en fräsch och lite syrlig sallad med smak av egengjord picklad rödlök. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Ingredienser
2 portioner
1 msk ättika (12%)
1 msk strösocker
3 msk vatten
1 rödlök
2 port rotfruktsgratäng
15 blandade pepparkorn
ca 300 g rostas
salt
1 msk smör
250 g babyplommontomater
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2320 KJ / 555 kCal
Fett24 g
Salt3.38 g
Kolhydrater34.8 g
Protein45.2 g
Kommentarer
Såg nu att det var jättekort datum på rostbiffen, 8/4 är för kort för nötkött! Inte bra!
Pia
2016-04-07Sitter o letar nytt recept men förstår nu att bara köttet är utbytt. Det kunde stått lite tydligare att receptet var detsamma. Har alltså inte testat ännu, men koljan var riktigt god, värmde salladen
Pia
2016-04-07Bra recept goda smaker men ändring från rostas till rostbiff var URDÅLIG!!! Blev kostnaden lägre när köttet blev en billigare styckningsdetalj eller betalar man samma för denna SEGA "biff". Kanske ICA skulle ha valt ett annat alternativ till rostas tex biff eller filé och tagit denna goodwill-kostnad. Jag kommer att ompröva mitt abbonemang på matkassen (Bistro) om detta händer igen eller att mina klagomål lämnas utan kommentar. Jag fick ingen info om annan åtgärd än byte av köttbit via det mail som ni skickade. MVH Lars Pettersson
Lars
2016-04-05