UNDER 45 MIN | Medel

Rostas med potatisterrine

En härlig rostas, som ju är ett väldigt mört och smakrikt kött, passar lika bra en vardag som när du vill lyxa till det. Den äts här ihop med potatisterriner och fräst spenat vilket bidrar till en krämig sås. Smaklig spis önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Värm terrinerna mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Stek köttet i hälften av oljan i en stekpanna ca 7 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet på en tallrik och fräs sedan spenaten i resten av oljan.
  4. Pressa vitlöken i pannan och rör i grädden, låt sjuda så att grädden tjocknar lite. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rostasen eller biffen med potatisterrinerna och spenaten.

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatisterrinerna.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g terriner av potatis
  • 300 g rostas eller ryggbiff
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl mellangrädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 3289 kJ / 787 kCal