UNDER 30 MIN | Medel

Svampdoftande pasta med rostas och tomater

Om en svampdoftande pasta kommer serverad tackar man inte nej! Här är den även gjord med rostas och körsbärstomater. Pastasorten får gärna vara färsk fettuccine och smaken och lite av krämigheten får du av en svampkräm med smak av tryffel.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Dela tomaterna och strimla salladen.
  3. Skär köttet i strimlor.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Stek köttet i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll i smetana och svampkräm och låt koka upp.
  6. Blanda pastan med såsen och servera med tomaterna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i svampkrämen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 kruksallad
  • ca 300 g rostas
  • 2 port färsk pasta (gärna fettuccine)
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl smetana
  • 2 msk kräm av svamp med tryffel

Näringsvärde
Per portion

Energi 3026 kJ / 722 kCal