Pepparstekt kyckling med rostad majs- och currysås
Pepparstekt kyckling med rostad majs- och currysås, en rätt som är omtyckt av de flesta. Såsen gör du genom att steka paprika och majs i olivolja, krydda med salt och peppar sedan vända ned currysåsen tillsammans med persilja. Servera med härligt gyllenbruna kycklingfiléer, ris och spenatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
Sås
1 röd paprika
150 g majskorn
1 tsk olivolja
salt
peppar
1/2 dl currysås
1/2 ask persilja (à 20 g)
Kyckling
2 kycklingfiléer
1 tsk smör
salt
1/2 tsk krossad svartpeppar
Sallad
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1/2 tsk olivolja
1/2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2134 KJ / 509 kCal
Fett11 g
Salt5.48 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer