Pepparstekt kyckling med rostad majs- och currysås

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
0
Pepparstekt kyckling med rostad majs- och currysås

Pepparstekt kyckling med rostad majs- och currysås, en rätt som är omtyckt av de flesta. Såsen gör du genom att steka paprika och majs i olivolja, krydda med salt och peppar sedan vända ned currysåsen tillsammans med persilja. Servera med härligt gyllenbruna kycklingfiléer, ris och spenatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Pepparstekt kyckling med rostad majs- och currysås

Ingredienser

2 portioner
2 port ris

Sås

1 röd paprika
150 g majskorn
1 tsk olivolja
salt
peppar
1/2 dl currysås
1/2 ask persilja (à 20 g)

Kyckling

2 kycklingfiléer
1 tsk smör
salt
1/2 tsk krossad svartpeppar

Sallad

1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1/2 tsk olivolja
1/2 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2134 KJ / 509 kCal
Fett11 g
Salt5.48 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Baconpasta med majssallad
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfilé med ”creamed corn” och rostad potatis
Betyg 4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotssoppa med manchegogratinerad avokado
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsplättar med fetaoströra
Betyg 3.2 av 5.
143 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärscurry med majs och rostad lök
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majsplättar med tomatsallad och cottage cheese
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga