Fläskfilé med ”creamed corn” och rostad potatis
Smörstekt fläskfilé passar utmärkt med ugnsrostad potatis och paprika. Röran ”creamed corn” tar rätten till nya höjder med sötma från majs i en gräddig sås med bladspenat och smak av vitlök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 röda paprikor
1/2 msk olja
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
1 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
450 g frysta majskorn
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl riven prästost
65 g babyspenat
ca 500 g fläskfilé
1 tsk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2721 KJ / 650 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer