Fläskfilé med ”creamed corn” och rostad potatis

8
0
Fläskfilé med ”creamed corn” och rostad potatis

Smörstekt fläskfilé passar utmärkt med ugnsrostad potatis och paprika. Röran ”creamed corn” tar rätten till nya höjder med sötma från majs i en gräddig sås med bladspenat och smak av vitlök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Fläskfilé med ”creamed corn” och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
röda paprikor
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 tsk
majsstärkelse
1 dl
matlagningsgrädde
1 1/2 dl
mjölk
450 g
frysta majskorn
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
riven prästost
65 g
babyspenat
ca 500 g
fläskfilé
1 tsk
smör

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt majsen med riven muskot.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2721 KJ / 650 kCal
Fett 22 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept