Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

Betyg 2.5 av 5.79 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

En fantastisk rätt av pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré med utomordentliga smakkombinationer. Den krämiga jordärtskockspurén gifter sig fint med aromerna från kalkonen som fått ett täcke av pepparkrossen innan den stekts i smör. Avnjut med rödlök och ärtskott som tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskockspuré

600 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
salt
peppar

Lök

2 rödlökar
1 msk smör
1 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger

Kalkon

ca 450 g kalkonfilé
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
1 ask ärtskott

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett18 g
Salt2.1 g
Kolhydrater41 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkonrulle med chipotlemajjo
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämig kalkongryta med pasta
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad