Konjak- och grönpepparsås

Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Konjak- och grönpepparsås

Lyxa till steken med den här gudomliga konjak- och grönpepparsåsen. Kraftiga smaker från rött vin, kalvfond, konjak och grönpeppar ackompanjeras av len och fyllig crème fraiche. Strålande gott!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Konjak- och grönpepparsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
1/2 dl rött vin
2 msk kalvfond på flaska
2 dl crème fraiche
2 msk konjak
1 msk grönpeppar i lag

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Åh, så gott! Fast jag tillade, ca, 1 tsk krossade, torkade grönpeppar för mer intensiv smak.

    Raine

  • Fantastiskt gott!

    Laura

  • Mycket god sås, åt till ungsstekt oxfilé.Strålande gott.

    Karin

  • Ratades innan den var färdig. Blir väldigt syrlig med creme fraiche.

    Sofia

  • Hur god som helst (speciellt om man älskar grönpeppar)!

    Katarina

Testa liknande recept

  • Grönpepparsås
    Betyg 4.5 av 5.244 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparsås
    Betyg 4.5 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Susannes vilda sås
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klockargårdens nässelsoppa
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt oxfilé med konjakssås
    Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad vitlökssky med konjak
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad