Konjak- och grönpepparsås

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
4
Konjak- och grönpepparsås

Lyxa till steken med den här gudomliga konjak- och grönpepparsåsen. Kraftiga smaker från rött vin, kalvfond, konjak och grönpeppar ackompanjeras av len och fyllig crème fraiche. Strålande gott!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Konjak- och grönpepparsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
1/2 dl rött vin
2 msk kalvfond på flaska
2 dl crème fraiche
2 msk konjak
1 msk grönpeppar i lag

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott!

Laura

2023-03-19

Mycket god sås, åt till ungsstekt oxfilé.Strålande gott.

Karin

2015-01-13

Ratades innan den var färdig. Blir väldigt syrlig med creme fraiche.

Sofia

2009-08-28

Testa liknande recept

Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
215 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparsås
Betyg 4.5 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Susannes vilda sås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Klockargårdens nässelsoppa
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé med konjakssås
Betyg 4.4 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad vitlökssky med konjak
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga