Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Konjak- och grönpepparsås

(16)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Lyxa till steken med den här gudomliga konjak- och grönpepparsåsen. Kraftiga smaker från rött vin, kalvfond, konjak och grönpeppar ackompanjeras av len och fyllig crème fraiche. Strålande gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1/2 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk konjak
  • 1 msk grönpeppar i lag
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka löken. Fräs den på svag värme i smöret tills den blivit genomskinlig. Pudra över mjölet. Rör om och fräs en stund till.
  2. Häll på vin och kalvfond. Koka upp under omrörning. Tillsätt crème fraiche och sjud/koka på svag värme i 5 minuter.
  3. Tillsätt konjak och grönpeppar. Varmhåll på svag värme med lock på tills resten är klart. Lägg upp på varma tallrikar. Voilà!

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och gör en toppredning.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat havre (innehåller havre).