Pepparrotsfisk
Pepparrotsfisk, fiskfilé med smak av riven pepparrot, är ett uppskattat middagstips som du rätt enkelt tillagar. Fiskfiléerna får en len sås av crème fraiche och du serverar fisken med tomater och kokta potatisar.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
600 g fiskfilé t ex torsk-, sej- eller hällefilé
1 dl vatten
salt till fisken
6 tomater
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 30 g färsk pepparrot
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Uteslut saltet på fisken och häll i stället över 2 msk koncentrerad fiskfond (för 4 port) för mer mustig smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1767 KJ / 423 kCal
Fett9 g
Salt2.77 g
Kolhydrater47 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott och busenkelt!
Betty ulrika
2012-09-27