Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparrotsfisk

Pepparrotsfisk, fiskfilé med smak av riven pepparrot, är ett uppskattat middagstips som du rätt enkelt tillagar. Fiskfiléerna får en len sås av crème fraiche och du serverar fisken med tomater och kokta potatisar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka potatisen mjuk i vatten.
  2. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en traktörpanna. Häll på vatten och strö över salt.
  3. Skölj och skiva tomaterna. Blanda lätt crème fraichen med salt och peppar. Riv pepparroten och blanda med lätt crème fraichen.
  4. Lägg tomatskivorna på fisken och klicka på lätt crème fraichen. Tillaga under lock ca 10 min tills fisken är färdig.
  5. Låt potatisen rinna av.
  6. Servera fisken med tomater och sås, skalpotatis, ärter och bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Uteslut saltet på fisken och häll i stället över 2 msk koncentrerad fiskfond (för 4 port) för mer mustig smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 600 g fiskfilé t ex torsk-, sej- eller hällefilé
  • 1 dl vatten
  • salt till fisken
  • 6 tomater
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 30 g färsk pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2347 kJ / 561 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden