Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Östermans fiskgryta

Bjud över dina vänner på denna värmande fiskgryta i vinterkylan. Med ingredienser som timjan och pepparrot blir grytan riktigt smakrik! Dina gäster lär bli imponerade!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skär fisken i bitar. Krydda med timjan, salt och peppar. Pressa citronjuice över och låt dra i 10 minuter.
  2. Skala och skär potatisen i skivor. Ansa och strimla det gröna på purjon.
  3. Smält margarin i en kastrull och fräs purjon utan att den tar färg, ca 1 minut.
  4. Tillsätt potatis, buljongtärningar och vatten. Låt koka i 7-8 minuter. Potatisen ska vara halvmjuk.
  5. Lyft upp fisken och lägg ner den i grytan. Låt den sjuda under lock tills den är klar, 3-5 minuter. Tillsätt ev mer kryddor.
  6. Ta upp 1/2 dl av spadet (för 4 port) och blanda med pepparroten. Häll tillbaka i grytan.
  7. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem och tärna dem smått.
  8. Strö tomat och kryddgrönt över fisken. Hyvla kallt margarin med en osthyvel över grytan. Lägg på locket och låt margarinet smälta ner. Servera gärna direkt ur kastrullen eller lägg över i en form.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket fryst vit fiskfilé (à 400 g)
  • 2 krm timjan
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 1 purjolök
  • 2 msk margarin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 1 msk pepparrot på tub
  • 2 tomater
  • 1 dl hackad dill och/eller persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?