Fiskfärs från mikron
Denna fiskfärs tillagas enkelt i mikron av mixade fiskfiléer, ägg, crème fraiche och potatismjöl. Färsen serverar du med kokta sommargrönsaker och långkornigt ris tillsammans med en frisk sås på crème fraiche, gräslök och kaviar.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
500 fiskfilé t ex torsk
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche
1 påse djupfrysta sommargrönsaker (à 550 g)
1 msk potatismjöl
2 krm salt
1 krm peppar
2 - 3 msk smörgåskaviar
2 msk hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 505 kCal
Fett12 g
Salt4.09 g
Kolhydrater62 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Att något så färglöst som grå fiskfärs, vitt ris och beige sås kan smaka så överraskande gott! Det blir jättefin smak på fiskfärsen, och fort går det också att laga den.
Lena
2006-08-07