Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

För variation i vardagsmaten kan du byta ut kycklingen mot den lite mer smakrika kalkonfilén. Rosta i ugn tillsammans med broccoli, piffa din bulgur med rotsaker och du har en middag utöver det vanliga.

Ingredienser
4 portioner
Kalkon
ca 600 g kalkonfilé
2 tsk rosépeppar
1 tsk timjan
1 krm malen nejlika
2 krm svartpeppar
salt
250 g broccoli
1 tsk olivolja
Rotsaksbulgur
4 port bulgur (gärna fullkorn)
500 g vegetarisk pytt
Till servering
1 dl rostade hasselnötter
2 dl gräddfil
Gör så här
00:10:00
00:15:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 586 kCal
Fett22 g
Salt0.43 g
Kolhydrater45 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stGillade det här! Har aldrig ätit bulgur innan och det var helt okej. Föredrar fullkornsris, men som omväxling kan bulgur funka. Hackade i en kruka basilika i gräddfilen så att den fick lite piff. Kalkonfilé är ett toppenkött, så gärna mer recept med det! :)
Andreas