Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokospudding (Quindao)

Kokospudding, Quindao, är utsökta små snitt till buffébordet eller som aptitretare. Den läckra botten av kokosmjölk, nejlikor och äggulor skärs i fyrkanter och serveras med färsk fruktsallad eller bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggulor, ägg, socker och nejlika med elvisp till en fast och fluffig konsistens. Tillsätt kokosmjölk och riven kokos. Blanda väl.
  3. Häll smeten i en oljad ugnssäker form (24 x 32 cm för 16 bitar). Ställ i ett vattenbad. Tillaga i ugnen i ca 40 minuter.
  4. Låt kokospuddingen kallna ett par timmar i kylen. Skär upp fyrkanter och servera med färsk fruktsallad eller bär.

För alla

Puddingen är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Smaksätt finskuren frukt-sallad, t ex mango, papaya och ananas, med råsocker och rivet skal och juice av lime. Skeda salladen över bitarna av kokospuddingen. Garnera ev med bananskivor och färska kokosskärvor.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 10 stora äggulor
  • 2 stora ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 5 dl riven kokos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Läs mer om näringsvärden