Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon

72
8
Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon

Pepparkaksrulltårtan passar perfekt till adventsfikat eller på julaftons dessertbord. Fyll rulltårtan med en kräm på färskost och lingonsylt och servera med tinade lingon.

Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon

Ingredienser

16 bitar

Färskostkräm

200 g naturell färskost
1 dl lingonsylt

Rulltårta

2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kryddnejlika
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl mjölk

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Om man tycker att det är svårt att rulla kan man skära kakan i 2 lika stora bitar. Bred krämen på den ena delen och lägg på den andra. Skär rutor av kakan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Zenta

2022-12-04

Svårt att breda ut den kalla färskostkrämen. Svår att rulla, spricker.

Ingela

2022-10-18

Så himla god

Ann-sofie

2021-12-15

Supergod. Använde dock rårörda lingon i stället för sylt.

Näringsvärde per portion

Energi 442 KJ / 106 kCal
Fett 5 g
Salt 0.19 g
Kolhydrater 14 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden