Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon
Pepparkaksrulltårtan passar perfekt till adventsfikat eller på julaftons dessertbord. Fyll rulltårtan med en kräm på färskost och lingonsylt och servera med tinade lingon.
Ingredienser
16 bitar
Färskostkräm
200 g naturell färskost
1 dl lingonsylt
Rulltårta
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kryddnejlika
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl mjölk
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Om man tycker att det är svårt att rulla kan man skära kakan i 2 lika stora bitar. Bred krämen på den ena delen och lägg på den andra. Skär rutor av kakan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi442 KJ / 106 kCal
Fett5 g
Salt0.19 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Eftersom den ska svalna lite, så spricker den gärna. Mkt god smak
Barbro
2022-12-18Svårt att breda ut den kalla färskostkrämen. Svår att rulla, spricker.
Zenta
2022-12-04Så himla god
Ingela
2022-10-18