Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon
Pepparkaksrulltårtan passar perfekt till adventsfikat eller på julaftons dessertbord. Fyll rulltårtan med en kräm på färskost och lingonsylt och servera med tinade lingon.
Ingredienser
16 bitar
Färskostkräm
200 g naturell färskost
1 dl lingonsylt
Rulltårta
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kryddnejlika
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi442 KJ / 106 kCal
Fett5 g
Salt0.19 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Fantastisk lätt att göra. Jag toppade med resten av krämen och röda vinbär jag hade i frysen😋
Anette
2024-12-08Eftersom den ska svalna lite, så spricker den gärna. Mkt god smak
Barbro
2022-12-18Svårt att breda ut den kalla färskostkrämen. Svår att rulla, spricker.
Zenta
2022-12-04