Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon

Pepparkaksrulltårtan passar perfekt till adventsfikat eller på julaftons dessertbord. Fyll rulltårtan med en kräm på färskost och lingonsylt och servera med tinade lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (16 bitar).
  3. Färskostkräm: Blanda ihop färskost och lingonsylt till en jämn kräm och låt stå i kylskåp.
  4. Rulltårta: Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölken i äggsmeten och vänd ner mjölblandningen och rör till en slät smet.
  5. Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  6. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper på ett galler. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kakan svalna lite.
  7. Bred krämen på kakan och rulla snabbt ihop med skarven nedåt. Rulla in kakan i papperet och låt svalna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Om man tycker att det är svårt att rulla kan man skära kakan i 2 lika stora bitar. Bred krämen på den ena delen och lägg på den andra. Skär rutor av kakan.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
Färskostkräm
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl lingonsylt
Rulltårta
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 442 kJ / 106 kCal