Mjuk pepparkaka med frostade tranbär

197
2
Mjuk pepparkaka med frostade tranbär

Ingen glögg utan pepparkaka! Men skippa den traditionella hårda pepparkakan och baka en mjuk och saftig pepparkaka med en syrligt fräsch färskosttopping i stället. Tranbären bryter av fint mot den söta kakan, rulla några av dem i socker för en frostig effekt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Mjuk pepparkaka med frostade tranbär

Ingredienser

30 minibitar

Pepparkaka

150 g smör
3 ägg
3 dl rårörsocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk malen kryddnejlika
2 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
2 dl filmjölk

Tranbärsfrosting

300 g färskost
1/2 dl florsocker
1/2 dl tinade tranbär

Sockrade tranbär

1 dl frysta tranbär
2 msk strösocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, filmjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett, filmjölk och färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

197

Kommentarer

Eva

2021-12-10

Så god. Bakar den varje år. Ett måste till julfikat.

Daniela

2017-12-09

Älskar denna! Men jag brukar ändra lite i receptet. Tar hälften rårörsockret och hälften vanligt socker. Brukar även minska mängden kanel, tar ca 1 1/2 msk max. Tycker kakan blir för kraftig annars. Och dubblera frostingen! Har även på torkade lätt sötade tranbär istället för frysta bär.

Näringsvärde per portion

Energi 574 KJ / 137 kCal
Fett 8 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 15 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden