Ingen glögg utan pepparkaka! Men skippa den traditionella hårda pepparkakan och baka en mjuk och saftig pepparkaka med en syrligt fräsch färskosttopping i stället. Tranbären bryter av fint mot den söta kakan, rulla några av dem i socker för en frostig effekt!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2015
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, filmjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett, filmjölk och färskost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Eva
2021-12-10Så god. Bakar den varje år. Ett måste till julfikat.
Daniela
2017-12-09Älskar denna! Men jag brukar ändra lite i receptet. Tar hälften rårörsockret och hälften vanligt socker. Brukar även minska mängden kanel, tar ca 1 1/2 msk max. Tycker kakan blir för kraftig annars. Och dubblera frostingen! Har även på torkade lätt sötade tranbär istället för frysta bär.