Mjuk pepparkaka med frostade tranbär

Ingen glögg utan pepparkaka! Men skippa den traditionella hårda pepparkakan och baka en mjuk och saftig pepparkaka med en syrligt fräsch färskosttopping i stället. Tranbären bryter av fint mot den söta kakan, rulla några av dem i socker för en frostig effekt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Ingredienser
30 minibitar
Pepparkaka
150 g smör
3 ägg
3 dl rårörsocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk malen kryddnejlika
2 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
2 dl filmjölk
Tranbärsfrosting
300 g färskost
1/2 dl florsocker
1/2 dl tinade tranbär
Sockrade tranbär
1 dl frysta tranbär
2 msk strösocker
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi574 KJ / 137 kCal
Fett8 g
Salt0.2 g
Kolhydrater15 g
Protein2 g
Kommentarer
Så god. Bakar den varje år. Ett måste till julfikat.
Eva
2021-12-10Älskar denna! Men jag brukar ändra lite i receptet. Tar hälften rårörsockret och hälften vanligt socker. Brukar även minska mängden kanel, tar ca 1 1/2 msk max. Tycker kakan blir för kraftig annars. Och dubblera frostingen! Har även på torkade lätt sötade tranbär istället för frysta bär.
Daniela
2017-12-09