Pepparkaksmuffins

Ett mumsigt recept på utsökta pepparkaksmuffins. Du gör muffinsen av bland annat smör, mjöl, socker, kardemumma, kanel, ingefära, tranbär och ägg. Snabblagat och gott till fikat!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
12 st
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 dl torkade tranbär eller frysta lingon
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt goda! Jag har gjort dom glutenfria med att byta ut mjölet mot Sempers finmix och lagt till 2 tsk husk och ökat mjölken till 2,5 dl istället. Använde frusna tranbär.
Linda
2023-11-27Alldeles för torra tyvärr.
Anna-carin
2020-12-13Mycket goda! Bra kryddning. Använde frysta tranbär, gjorde 12 st formar i bleck, gräddade mitt i ugnen ca 17 minuter. Tranbären piffade till smaken med sin surhet i det söta. Sparar receptet, så klart!
Karin
2020-12-09