Pepparkaksrulltårta med lingondipp
Ett tjusigt recept på pepparkaksrulltårta med lingondipp att servera som söta snacks till efterrätt. Du gör desserten av bland annat ägg, socker, mjöl, kanel, lingonsylt, florsocker, lingon och matyoghurt. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
Pepparkaksrulltårta
3 äggulor
1 dl strösocker
3 äggvitor
2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
1 krm malen ingefära
1 krm malen nejlika
ca 2 dl lingonsylt
Lingondipp
1 msk florsocker
1 msk mosade lingon eller lingonsylt (1 msk mosade lingon motsvarar 1 tsk lingonsylt)
1 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tyvärr! Jättefin smakkombination men den kändes mest som en överdimesionerad pannkaksrulle. Lite kladdigt! Dra ner på sylten och gör riktigt tunna bottnar, då blir det gott!
Anna-lena
2006-12-22Gjorde succé på vår uppesittarkväll förra julen och kommer hädanefter att vara ett givet inslag vid välkomstglöggen!
Gun
2006-12-17