Pepparkaksrulltårta med lingondipp

5
2
Pepparkaksrulltårta med lingondipp

Ett tjusigt recept på pepparkaksrulltårta med lingondipp att servera som söta snacks till efterrätt. Du gör desserten av bland annat ägg, socker, mjöl, kanel, lingonsylt, florsocker, lingon och matyoghurt. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Pepparkaksrulltårta med lingondipp

Ingredienser

10

Pepparkaksrulltårta

3 äggulor
1 dl strösocker
3 äggvitor
2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
1 krm malen ingefära
1 krm malen nejlika
ca 2 dl lingonsylt

Lingondipp

1 msk florsocker
1 msk mosade lingon eller lingonsylt (1 msk mosade lingon motsvarar 1 tsk lingonsylt)
1 dl matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Anna-lena

2006-12-22

Tyvärr! Jättefin smakkombination men den kändes mest som en överdimesionerad pannkaksrulle. Lite kladdigt! Dra ner på sylten och gör riktigt tunna bottnar, då blir det gott!

Gun

2006-12-17

Gjorde succé på vår uppesittarkväll förra julen och kommer hädanefter att vara ett givet inslag vid välkomstglöggen!