Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pepparkaksrulltårta med lingondipp

Ett tjusigt recept på pepparkaksrulltårta med lingondipp att servera som söta snacks till efterrätt. Du gör desserten av bland annat ägg, socker, mjöl, kanel, lingonsylt, florsocker, lingon och matyoghurt. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225° C.
  2. Rulltårta: Vispa ihop äggulor och hälften av sockret utan att det blir volym. Vispa en marängsmet av vitorna och resten av sockret.
  3. Blanda försiktigt samman marängen med äggulesmeten.
  4. Blanda mjöl och kryddor och vänd försiktigt ner i smeten. Bre smeten tunt på 2 bakplåtpappersklädda plåtar (för 10 buffèportioner) och baka 4-5 minuter tills de fått fin färg. Strö socker över, lägg på ett bakplåtspapper och vänd genast. Låt kallna och frys eventuellt in.
  5. Bre på lingonsylt och rulla ihop till en minirulltårta. Vid servering, skär upp små bitar och sätt en cocktailpinne i så blir det lätt att ta och ser lite festligare ut.
  6. Lingondipp: Rör ut florsocker med mosade lingon eller lingonsylt. Bland med matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 10
Pepparkaksrulltårta
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm malen nejlika
  • ca 2 dl lingonsylt
Lingondipp
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk mosade lingon eller lingonsylt (1 msk mosade lingon motsvarar 1 tsk lingonsylt)
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?