Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

Rulltårta kanske inte är vad majoriteten serverar till julfikat, men i denna tappning med pepparkakskrydda och lingon är det en ny favorit som kommit för att stanna! Krämen som breds över kakan är gjord på mascarpone och lingonsylt och det bryter av fint mot den mjuka kakan och dess pepparkakskryddning. Mums!

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per skiva.
Energi706 KJ / 169 kCal
Fett8 g
Salt0.2 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
22 stSkar upp den i lite tjockare skivor och klickade vispad grädde på och dekorerade med "färska" lingon och vips, så hade jag en bakelse.
Marianne
Katastrof
Linda
Lätt att göra. Jättegod Behövs ordenligt smörat papper. Hade också lite strösocker på pappret jag stjälpte upp på
Elisabeth
Inte så van göra rulltårta, hur sjutton rullar man ihop den fint! Min fick märklig form och ...ja liksom ej kakan helt runt om, haha, hur gör jag? Men den var mkt god iaf! Ej så sött, jättebra!
Carola
Lätt att göra och jättegod. Uppskattad som fikabröd.
Ann-christin
Maud Öppnad mascarpone är hållbar 2 dagar i kylskåp. Hur förhåller sig det när den är fyllning i denna kaka om det blir kvar av den längre än så?
Maud
Blev en favorit blan stora och små! Jätteenkel att göra, och smaskig!
Sara
Jag frös den. Tyckte den var helt ok
Åsa
Hej Åsa! Tack för att du delar med dig av frystipset. ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Går den att frysa ?
Ann-louise
Hej Ann-Louise! Vi har inte provat frysa den men mascarponefyllningen kan bli lite grynig i frysen även om smaken inte kommer att drabbas. Om du testar att frysa så kommentera gärna igen och berätta om det gick bra. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Bästa bästa bästa rulltårtan ever....
Michelle