Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Julbullar

Recept på fikabröd som passar perfekt till jul. Bullarna gör du av vanligt vetebrödsrecept och den färgglada och goda fyllningen gör du av smör, vaniljsocker, pepparkakskrydda och lingonsylt. Garnera julbullarna med pärlsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 bullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ditt bästa vetebrödsrecept eller receptet på mjölpåsen och fyll med denna härliga fyllningen.
  2. Rör ihop rumsvarmt smör, vaniljsocker och pepparkaksrydda.
  3. Kavla ut degen till en stor plätt på mjölad bänk. Bre på blandningen och lingonsylten.
  4. Rulla ihop från långsidan. Skär bitar och lägg i pappersformar. Pensla med uppvispat ägg och strö ev på lite pärlsocker.

För alla

Julbullar innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: baka efter ett recept på glutenfria bullar och följ beskrivningen på receptets julfyllning.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd solhavre i stället för mjölk till degspad och byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och pensla i stället med mjölk, filmjölk eller olja. Nygräddade bullar kan även penslas med smält smör och doppas i socker.

Tips

Grönt pärlsocker gör man genom att hällla ut lite pärlsocker på ett fat och droppa över grön hushållsfärg. Rör runt tills sockret är grönt.

Ingredienser

Portioner: 40 bullar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker
Lägg till i inköpslistan