Julbullar

Recept på fikabröd som passar perfekt till jul. Bullarna gör du av vanligt vetebrödsrecept och den färgglada och goda fyllningen gör du av smör, vaniljsocker, pepparkakskrydda och lingonsylt. Garnera julbullarna med pärlsocker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Ingredienser
40 bullar
100 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 dl lingonsylt
1 uppvispat ägg
pärlsocker
För alla
Julbullar innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: baka efter ett recept på glutenfria bullar och följ beskrivningen på receptets julfyllning.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd solhavre i stället för mjölk till degspad och byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och pensla i stället med mjölk, filmjölk eller olja. Nygräddade bullar kan även penslas med smält smör och doppas i socker.
Gör så här
Tips
Grönt pärlsocker gör man genom att hällla ut lite pärlsocker på ett fat och droppa över grön hushållsfärg. Rör runt tills sockret är grönt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra recept men jag tycker att det verkar väldigt dåligt att ni inte räkna med att skriva in resten utav receptet av degen i hop med allt de andra totalt värdelöst!!!!
Noah
2022-11-04Jag uteslöt lingonsylten, men det blev jättegott i alla fall. Smakade riktigt "juligt" tyckte vi. LIte glöggsmak sa maken.
Hanna
2005-11-30