Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparkakssnäckor

Ett enkelt recept på njutbara pepparkakssnäckor som du fixar genom att grädda pepparkaksdeg i veckade metallformar. Pepparkakorna blir vackert snäckformade. Lägg på en klick grädde och lingonsylt och avnjut!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj veckade metallformar. Tryck ut pepparkaksdegen tunt i formarna.
  3. Ställ kallt 10 minuter före gräddning. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Ta ut och låt kallna lite innan de försiktigt knackas loss.
  5. Vispa grädde och vänd ner lingonsylt. Klicka lingongrädde i formarna och garnera med lite extra lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • pepparkaksdeg
  • grädde
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan