Kryddig vit chokladkräm med frostade lingon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddig vit chokladkräm med frostade lingon

En utsökt kombination där juliga kryddor möter mild vit choklad och syrliga lingon. Blanda smält choklad med äggula, grädde och pepparkakskryddor innan smeten får vila i kylen. Garnera med vackra frostade lingon och servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Ta från värmen.
  2. Vispa ihop äggulorna. Rör ner dem i den smälta chokladen.
  3. Vispa grädden och blanda med pepparkakskryddorna.
  4. Vänd försiktigt ner grädden i chokladkrämen, ta lite åt gången. Täck över och låt krämen tjockna i kylen ett par timmar eller över natten. Kan förberedas hit.
  5. Blanda de frysta lingonen med sockret. Lägg krämen på skedar eller i små glas och toppa med lingonen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g vit choklad
  • 3 äggulor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 1 1/2 dl frysta lingon
  • 2 msk socker
Lägg till i inköpslistan