Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pepparkaksrulle med lingon

(141)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Pepparkaksrulle med lingon är ett mycket delikat och smakrikt bakverk som är en riktig höjdare till jul. Du gör en saftig och mjuk pepparkaka som du fyller med kesella och rårörda lingon. Gudomligt gott och väldigt uppskattat!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
Fyllning
  • 1 burk kesella (à 250 g, 10% )
  • 1 1/2 dl rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm (för 10 port). Smöra papperet.
  3. Blanda mjölet med bakpulver och kryddor. Vispa ägg och socker poröst och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö socker över ytan. Lägg ett bakplåtspapper på ett galler och stjälp upp kakan. Dra bort papperet. Låt kakan kallna.
  5. Fyllning: Bre på kesella och därefter lingon. Rulla ihop från långsidan. Förvara i kylskåp eller frys.
  6. Skär i skivor eller tårtbitsformade bitar vid servering.