UNDER 30 MIN | Enkel

Pepparkaksflarn

Gillar du pepparkakor och havreflarn så gör du gott i att testa det här receptet på havreflarn med pepparkakskrydda. Oerhört spröda och goda kakor som passar perfekt till fikastunden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Gör egen Pepparkakskrydda.
  3. Klicka ut eller spritsa 30 teskedsstora klickar (för 30 st) av smeten med ganska stora mellanrum på bakpappersklädda plåtar (de flyter ut en del).
  4. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter eller tills de är gyllene. Låt flarnen svalna helt och lossa dem från bakplåtspappret.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde eller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde eller mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsväret är beräknat per flarn.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk pepparkakskrydda (för recept se länk i steg 2)
  • 2 msk vispgrädde eller mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 krm bakpulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 207 kJ / 49 kCal