Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Knäckflarn i glas

Knäckflarn i glas är en mycket läcker och delikat efterrätt med glass och jordgubbar som du serverar med dessa knapriga, spröda och läckra knäckflarn. En gudomligt god dessert som alla kommer att älska!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 flarn portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta pumpakärnorna tillsammans med saltet i en torr het stekpanna tills de blir gyllenbruna. Smält smöret i en kastrull.
  3. Grovhacka pumpakärnorna och rör ner dem tillsammans med havregryn, socker, grädde och sirap i smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen.
  4. Klicka ut ca 2 tsk smet till varje kaka på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tänk på att de flyter ut, så lägg dem inte för tätt.
  5. Ställ in i ugnen 5-6 minuter så att kakorna får fin guldbrun färg. Servera i glas med jordgubbar och vaniljglass.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot majsstärkelse eller fin glutenfri mix.

Ingredienser

Portioner: 30 flarn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g smör
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 260 kJ / 62 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer