Julknäck

Att göra knäck som får smak av pepparkaka eller av saffran är överraskande gott! Bara att tillsätta kryddorna i knäcken. En knäck med smak av saffran eller pepparkaka blir kanske den godaste knäck du ätit någon gång.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Ingredienser
50 st
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
Smaksättning
1 tsk pepparkakskrydda eller saffran (1 tsk pepparkakskrydda motsvarar 1 paket saffran à 1/2 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör så här
Tips
Häll några droppar av smeten i ett glas eller skål med kallt vatten. Rulla till en kula, konsistensen ska vara seg till fast. Är den för mjuk så koka smeten längre.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa knäcken jag någonsin gjort i mitt 59 åriga liv🤶 värmde till 139 grader, hade 1 påse saffran i från start. Jätte gott o lätthanterlig o fastnar ej i papperet👍👍
Mona
2022-12-22Mycket goda kokades till 135grader. Fastnade inte i formen.
Eva
2022-11-28Fastnar i formen, behöver smör!
Arvid
2013-12-06