Saffransflarn
Saffranshavreflarn är en ny variant på det klassiska havreflarnet. Dessa spröda kakor passar perfekt till adventsmyset och kommer med största sannolikhet att bli en ny favorit.
Ingredienser
ca 30 st
75 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1 krm bakpulver
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde eller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde eller mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per flarn.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi207 KJ / 49 kCal
Fett3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater6 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Supergoda! Toppade med chokladknappar, små sockergranar och snöflingor.
Camilla
2024-01-13Supergoda absolut. Fick dock inte mina att flyta ut som flarn ska.. Oklart varför men det kvittar egentligen. Supergoda!
Elenore
2023-12-14Insåg att min tesked nog var lika stor som matskedsmåttet 😄 Så mitt fel inte receptet!
Ellen
2022-12-17