Saffransflarn
![Saffransflarn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222471/cf_259/saffransflarn.jpg)
Saffranshavreflarn är en ny variant på det klassiska havreflarnet. Dessa spröda kakor passar perfekt till adventsmyset och kommer med största sannolikhet att bli en ny favorit.
![Saffransflarn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222471/cf_259/saffransflarn.jpg)
Ingredienser
ca 30 st
75 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1 krm bakpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per flarn.
Energi207 KJ / 49 kCal
Fett3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater6 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Körde dom i ugnen i 6:36 minuter. 😄 De ska helst bubbla och få lite små luftluckor innan man tar ut dom, så de er ut som äkta flarn.
Peter
2024-12-21EXTREMT snabbt och enkla att göra. Man tror att tesked i storlek blir för små men de smälter ut så tesked-storlek är perfekt för normalstort flarn. 😋🎅🏼🎄
Peter
2024-12-21Toppen recept och använt glutenfritt mjölmix för andra gången och de blir super goda. Gjorde dubbel sats med bara ett paket saffran. Lika god smak ändå.
Elvira
2024-12-15