UNDER 30 MIN | Enkel

Saffransflarn

Saffranshavreflarn är en ny variant på det klassiska havreflarnet. Dessa spröda kakor passar perfekt till adventsmyset och kommer med största sannolikhet att bli en ny favorit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör i saffranet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet.
  3. Klicka ut eller spritsa 30 teskedsstora klickar av smeten (för 30 st) med ganska stora mellanrum på bakpappersklädda plåtar (de flyter ut en del).
  4. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter eller tills de är gyllene. Låt flarnen svalna helt och lossa dem från bakplåtspappret.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde eller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde eller mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per flarn.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 75 g smör
  • 1 förp saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vispgrädde eller mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 krm bakpulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 207 kJ / 49 kCal