Pepparkaksdeg

Betyg 4.5 av 5.279 personer har röstat
Receptet har 73 kommentarer
Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg är enkelt att göra själv och det blir så mycket godare. Gör din deg i god tid, den behöver vila ett dygn för att ge dig de allra bästa pepparkakorna.

Pepparkaksdeg

Ingredienser

ca 1,5 kg (80-100 pepparkakor)
2 dl vispgrädde
2 dl mörk sirap
3 1/2 dl strösocker
2 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
2 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika
250 g smör
800 g vetemjöl (800 g vetemjöl motsvarar ca 13 1/4 dl)
2 tsk bikarbonat

Gör så här

00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

73 st
  • Alltså det här receptet är helt fantastiskt! Tack 🙂 Marc

    Satu

  • Jag bor i ett land där jag inte kan hitta bikarbonat. Kan det ersättas med något annat?

    Åsa

    Hej Åsa! Du kan ta bakpulver istället när det kniper! ;) Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej! Ska man låta kryddsmeten svalna innan man blandar ihop den med mjölet?

    Linda

    Hej Linda! Näe, det behöver man inte! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gör det något om man läser fel och blandar bikarbonat med de andra kryddorna istället för i mjölet?

    Marie

    Hej Marie! Oj, bra fråga! Det kan jag inte svara på, men om jag får gissa så tror jag att det går bra! Hör gärna av dig om hur det gick! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur många grader och hur länge?

    Carolina

  • Varför blir degen hård och typ faller isär??

    Stefan

    Hej Stefan! Det låter som om det råkat bli för mycket mjöl eller för lite vätska på något sätt. Prova att tillsätta lite mer smält smör eller vispgrädde så kanske den går att rädda. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Tack Ica för ett recept på perfekt pepparkaksdeg. Så otroligt lättarbetad.

    Irene

  • Hej, Jag har gjort dessa pepparkakor flera år i rad. I år blev ”kastrullkoket” mer rinnigt än vad jag minns det sen tidigare. Ska det koka en stund? Vill minnas att jag bara hastigt kokat upp tidigare år… vet ännu inte om det har ngn betydelse för slutresultatet. Hälsningar Maria

    Maria

  • Hej, kan man frysa degen? Väldigt bra recept och god smak på degen!

    Jessica

    Hej Jessica! Ja, visst är det god! :) Och den går fint att frysa också. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej! Jag skulle vilja göra pepparkakshus också och undrar om detta recept också funkar till husbygge? :)

    Annie

    Hej Annie! Det blir perfekt det! Vi har precis bakat 5 hus av denna deg och det gick strålande! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka på 80 st pepparkakor.
Energi393 KJ / 94 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Pepparkaksdeg till hus och figurer
    Betyg 2.9 av 5.214 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Glutenfria pepparkakor
    Betyg 3.3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakor
    Betyg 4.1 av 5.536 personer har röstat
    Receptet har 86 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Veganska pepparkakor
    Betyg 4.1 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Franska skurna pepparkakor
    Betyg 4.6 av 5.116 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad