Pepparkaksbollar

Betyg 2.9 av 5.151 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollen kombinerar det bästa av två världar: chokladbollen och pepparkaksdegen! Mandelmassa i degen ger dessutom en mjuk nötighet. Rulla bollarna i pärlsocker och bjud på dem på adventsfikat.

Pepparkaksbollar

Ingredienser

15 st
200 g mandelmassa
100 g smör
3 dl havregryn
2 msk pepparkakskrydda (eller se tips)
1 nypa salt
1 msk pressad apelsinsaft eller cognac
pärlsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Också gott att rulla i hackade hasselnötter. Inte så sött vilket gör smaken mer balanserad

    Sonia

  • Blir jättebra med färdig pepparkakskrydda men inte 1-2 msk. Prova med ngr tsk istället och smaka av. Gjort så förut.

    Sonia

    Tack Sonia för tipset. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Håller med Mikael, aldelles för mycket kryddnejlika! Går tyvärr inte att äta... säkert jättegoda med rätt balans på kryddningen.

    Sandra

  • 2 tsk nejlika NEJ , Ica ni kan skriva om receptet räcker med en halv eller Max 1 tsk....

    Mikael

  • Använde mig av 1msk pepparkaks kryddmix. Smakade mest ogräddad pepparkaksdeg. Nja var betyget från barnen

    Emma

  • Jag har färdig pepparkakas kryddmix hemma. Går det att använda, samt hur mycket?

    Emma

    Hej Emma! Vi har inte provlagat med färdig pepparkakskrydda men det går säkert bra. Jag skulle tro att du behöver ca 2 msk. Men börja med 1 msk och smaka sen av med mer tills du blir nöjd. Lycka till och skriv gärna en ny kommentar hur de blev och hur mycket du använde. Det är säkert fler som vill veta :) Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Går det att byta ut mandelmassan mot något?

    Hanna

    Hej Hanna! Det var en klurigfråga, du kanske kan utesluta mandelmassan och göra dem som chokladbollar fast utan kakao och med dessa kryddor. Eller hittar du någon annan variant på bollar som du gillar här: https://www.ica.se/recept/fika/godis/#:search=bollar Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Kan man använda sig av färdig pepparkasdeg?

    Katarina

    Hej Katarina! Nej det skulle jag inte rekommendera. Pepparkaksdeg innehåller bakpulver och behöver bakas av i ugnen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jag har gjort dessa flera jular, så himla goda! Brukar doppa dem i vit choklad. Tar lite längre tid, men de blir så fina och goda! Har bjudit massa vänner och kollegor på dem, alla älskar dem 😁

    Sara

  • De blev jättegoda, rullade i fint krossade pepparkakor istället för pärlsocker och använde mandarinlikör som vätska.

    Katarina

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaksboll.
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett9 g
Salt0.23 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Julbullar
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting
    Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransbullar med mandelmassa
    Betyg 4 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakskola
    Betyg 2.9 av 5.371 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julknäck
    Betyg 2.3 av 5.533 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad