Pepparkakor

Pepparkakor är en klassiker under julen och detta receptet ger fantastiskt goda kakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Pepparkaksdegen är mjuk och lätt att baka ut.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi114 KJ / 27 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater4 g
Protein0 g
Kommentarer
88 stLättbakade och väldigt god smak.
Ingela
Blev en jättebra och god deg. Bakar den i skrivande stund.
Louise
Jag/Vi häller över uppkoket i den skål som används till bakmaskinen för att svalna. Mjöl och bikarbonat blandar vi ihop i en litermått, häller lite i omgångar och låter bakmaskin arbeta in lite i taget tills degen blir slät och fin. Låter degen vila över natten i kylskåpet. Får "tina" i rumstemperatur 30 min innan bakdags. Delar upp degen i 3 delar.
Britt-inger
Min smet blev till smuldeg när jag hällde i mjölet & bikarbonaten trots att jag tog den mängd som stod.
Anna kristina
Hur länge tar det för massan att kallna då? Det står inte? Kastrullen är ju också varm. Tar ju Tid för den att Kallna och sen ska semeten kallna. Måste ju ta en evinnelig tid?
Anna kristina
pepparkakorna är helt 🆗
Anteja
Man kan baka pepparkakor i maj också :) Mycket bra deg enkel att baka ut. Ett otåligt barnbarn gjorde att degen bara fick vila i totalt 4 timmar men blev mycket bra ändå./ Inger
Inger
Det är favorit pepparkakor recept att baka med min barn
Duygu
Bästa pepparkaks receptet någonsin, smidig lättbakad deg.
Liselotte
Det här är det sämsta receptet på pepparkakor som någonsin skrivits. Det blir bara en lös smet som förstör pepparkaksbaket.
Petter