Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Peppargrillad laxfilé

Tilltalande och kryddig är denna peppargrillade laxfilé. Peppar av olika sorter; svart, grön och rosé krossas med grovsalt och timjan. Filéerna rullas i den fylliga kryddblandningen och halstras över het glöd. En sagolikt superb laxrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pepparblandning: Stöt grönpeppar och svartpeppar i en mortel, tillsätt rosépeppar och stöt ihop. Blanda i timjan och salt.
  2. Rulla laxen i kryddorna. Halstra laxen runt om över het glöd.
  3. Servera gärna tillsammans med Tomat- och paprikasallad med italiensk dressing.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 laxfiléer
Kryddblandning
  • 2 msk svartpeppar
  • 2 msk grönpeppar
  • 2 msk rosépeppar
  • 2 msk timjan
  • 2 msk grovsalt (eller gourmetsalt)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?