Grillad purjolök med skhug, mynta och fetaost

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Grillad purjolök med skhug, mynta och fetaost

Purjolök gör sig prima på grillen! Speciellt i sällskap av smulad fetaost, mynta och skhug. Skhug är en smakrik sås med anor från mellanöstern. Just denna variant gör du på färska gröna kryddor mixat med peppar, kummin och frisk citron. Gott som tillbehör eller som förrätt ihop med skivat surdegsbröd.

Grillad purjolök med skhug, mynta och fetaost

Ingredienser

8 bufféportioner

Skhug

1 tsk  hel svartpeppar
1/2 tsk  kumminfrö
1/2 tsk  kardemummafrön
2 - 3   vitlöksklyftor
2 dl  färsk koriander (2 dl motsvarar ca 2 krukor)
1 dl  bladpersilja (1 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl  olivolja
1 tsk  havssalt
1/2   citron (1/2 citron motsvarar 4 tsk saft)

Grillad purjolök

2   medelstora purjolökar
1/2   citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
1 msk  flytande honung
1 msk  olivolja
1 krm  salt
ugnsfolie

Grillad citron

olivolja (till gallret)
1   citron

Till servering

2   krukor färsk mynta
75 g  fetaost
4   skivor surdegsbröd

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktsofri: välj laktosfri fetaost.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1054 KJ / 252 kCal
Fett16 g
Salt1.64 g
Kolhydrater22 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Flatbread med havrecrème och dukkah
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilihummus på vita bönor
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skärgårdsböckling
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Somrig smoothie med jordgubbar och hallon
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fräsch basilikasill
Betyg 4.7 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga