Grillad purjolök med skhug, mynta och fetaost
Purjolök gör sig prima på grillen! Speciellt i sällskap av smulad fetaost, mynta och skhug. Skhug är en smakrik sås med anor från mellanöstern. Just denna variant gör du på färska gröna kryddor mixat med peppar, kummin och frisk citron. Gott som tillbehör eller som förrätt ihop med skivat surdegsbröd.
Ingredienser
8 bufféportioner
Skhug
1 tsk hel svartpeppar
1/2 tsk kumminfrö
1/2 tsk kardemummafrön
2 - 3 vitlöksklyftor
2 dl färsk koriander (2 dl motsvarar ca 2 krukor)
1 dl bladpersilja (1 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl olivolja
1 tsk havssalt
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 4 tsk saft)
Grillad purjolök
2 medelstora purjolökar
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
1 krm salt
ugnsfolie
Grillad citron
olivolja (till gallret)
1 citron
Till servering
2 krukor färsk mynta
75 g fetaost
4 skivor surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1054 KJ / 252 kCal
Fett16 g
Salt1.64 g
Kolhydrater22 g
Protein5 g
Kommentarer