Grillad purjolök med skhug, mynta och fetaost

6
0
Grillad purjolök med skhug, mynta och fetaost

Purjolök gör sig prima på grillen! Speciellt i sällskap av smulad fetaost, mynta och skhug. Skhug är en smakrik sås med anor från mellanöstern. Just denna variant gör du på färska gröna kryddor mixat med peppar, kummin och frisk citron. Gott som tillbehör eller som förrätt ihop med skivat surdegsbröd.

Skriv ut
Grillad purjolök med skhug, mynta och fetaost

Ingredienser

8 bufféportioner

Skhug

1 tsk
hel svartpeppar
1/2 tsk
kumminfrö
1/2 tsk
kardemummafrön
2 - 3
vitlöksklyftor
2 dl
färsk koriander (2 dl motsvarar ca 2 krukor)
1 dl
bladpersilja (1 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl
olivolja
1 tsk
havssalt
1/2
citron (1/2 citron motsvarar 4 tsk saft)

Grillad purjolök

2
medelstora purjolökar
1/2
citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
1 msk
flytande honung
1 msk
olivolja
1 krm
salt
-
ugnsfolie

Grillad citron

-
olivolja (till gallret)
1
citron

Till servering

2
krukor färsk mynta
75 g
fetaost
4
skivor surdegsbröd

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktsofri: välj laktosfri fetaost.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1054 KJ / 252 kCal
Fett 16 g
Salt 1.64 g
Kolhydrater 22 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept