UNDER 30 MIN | Medel

Sallad på grillad sparris, krispigt bacon och parmesan

Tänk dig den gyllene kombinationen av grillad sparris och saltkrispiga bacontärningar. Sedan lägger du till finriven parmesanost, schalottenlök och en frisk dressing med smak av färsk persilja och citron. En given favorit på buffébordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vinägrett: Skala och hacka löken fint. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka persiljan.
  2. Blanda lök, citronskal och -saft, persilja och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Sparris och bacon: Bryt av ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Gnid in dem med olja.
  4. Grilla sparrisarna försiktigt runt om i panna eller över glöd ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg sparrisarna på en skärbräda. Skär stjälkarna på snedden i mindre bitar. Blanda dem med vinägretten.
  6. Grilla baconet och skär det sedan i bitar.
  7. Till garnering: Lägg upp sparrisarna och toppa med baconet och finriv parmesanost över precis innan servering. Garnera med bladpersilja.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Vinägrett
  • 2 schalottenlökar
  • skal av 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 kruka persilja
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Sparris och bacon
  • 500 g grön sparris
  • olja (till sparrisen)
  • 350 g skivat grillbacon
Till garnering
  • 100 g parmesanost
  • bladpersilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2631 kJ / 628 kCal