Sallad på grillad sparris, krispigt bacon och parmesan

Tänk dig den gyllene kombinationen av grillad sparris och saltkrispiga bacontärningar. Sedan lägger du till finriven parmesanost, schalottenlök och en frisk dressing med smak av färsk persilja och citron. En given favorit på buffébordet!

Ingredienser
4 portioner
Vinägrett
2 schalottenlökar
skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronsaft
1 kruka persilja
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
Sparris och bacon
500 g grön sparris
olja (till sparrisen)
350 g skivat grillbacon
Till garnering
100 g parmesan
bladpersilja
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 628 kCal
Fett56 g
Salt3.3 g
Kolhydrater6 g
Protein26 g
Kommentarer
Fantastiskt gott. Jag utökade med sallad, grön paprika och småtomater. Lite nötter och frön i dressingen för att få till lite mer krisp. Serverade surdegsbröd med citronolja och flingsalt till.
Britta
2023-04-27*favoritsallad
Mia
2018-07-03Löjligt gott och en ny favoritballad! Både till grillat och bara som den är.
Mia
2018-07-03